شرایط انصراف از دانشگاه آزاد 1402

منبع :  ایران مشاوره دسته بندی : آموزش و استخدام کد خبر : 446838 1 سال قبل 229
شرایط انصراف از دانشگاه آزاد ۱۴۰۲شرایط انصراف از دانشگاه آزاد 1402

هر ساله داوطلبان زیادی در مقاطع تحصیلی مختلف از جمله کاردانی، کارشناسی، کارشناسی ارشد، دکتری حرفه ای و تخصصی، دستیاری تخصصی در دانشگاه آزاد پذیرفته شده و شروع به تحصیل می نمایند. در این میان داوطلبانی هستند که از ادامه تحصیل در دانشگاه منصرف شده و قصد ترک واحد پذیرفته شده خود را دارند.

شاید یکی از دلایل انصراف از تحصیل آن ها عدم توانایی در پرداخت شهریه باشد. البته لازم به ذکر است که دانشجویانی که تصمیم به انصراف از تحصیل گرفته اند، مشمول پرداخت هزینه انصراف از تحصیل خواهند شد. هزینه انصراف از تحصیل در دانشگاه آزاد با توجه به مقطع تحصیلی و زمان انصراف از تحصیل دانشجویان تعیین می گردد. به همین دلیل در این مقاله قصد داریم به شرایط و ضوابط انصراف از دانشگاه آزاد بپردازیم.

چنانچه داوطلبی مشغول تحصیل در دانشگاه آزاد است و قصد شرکت در کنکور سراسری را دارد، نیازی نیست پیش از ثبت نام در کنکور سراسری، از دانشگاه محل تحصیل خود انصراف دهند.

شرایط انصراف از دانشگاه آزاد ۱۴۰۲

اگر دانشجویان دانشگاه آزاد بنا به دلایل و شرایط خود از ادامه تحصیل منصرف شوند، می توانند نسبت به ارائه درخواست انصراف از تحصیل خود اقدام نماید. البته ذکر این نکته الزامی است که دانشجویی که از تحصیل منصرف شده است باید هزینه انصراف از تحصیل را مطابق با آخرین دستورالعمل ها بپردازند. از سایر ضوابط انصراف از تحصیل در دانشگاه آزاد می توان به موارد زیر اشاره کرد.

  • دانشجوی انصرافی می تواند حداکثر تا سه ماه انصراف خود را پس بگیرد در غیر این صورت واحد دانشگاهی می بایست حکم انصراف دانشجو را صادر و به وی ابلاغ نماید.
  • پیش از به پایان رسیدن مهلت در نظر گرفته شده، واحد دانشگاهی موظف است مراتب انصراف دانشجو را به اطلاع والدین وی برساند.
  • اگر دانشجو برای انصراف از تحصیل مصمم است، می تواند قبل از سپری شدن مدت مذکور (3 ماه)، یک اجازه نامه از ولی به همراه یک درخواست مجدد جهت انصراف از تحصیل ارائه دهد و حکم انصراف خود را زودتر دریافت نماید.
  • پس از صدور حکم، امکان بازگشت و لغو حکم وجود ندارد و رابطه دانشجو با آن واحد دانشگاهی قطع خواهد شد.
  • اگر دانشجو مشمول خدمت سربازی شود، دانشگاه یک ماه پس از صدور حکم، مراتب را به اداره نظام وظیفه اطلاع رسانی خواهد کرد.
  • چنان چه دانشجویی بدون اخذ مرخصی ترک تحصیل کند و یا در طول ترم تحصیلی به دانشگاه مراجعه نکند، این رفتار او به معنی انصراف از تحصیل تلقی خواهد شد و حق ادامه تحصیل در دانشگاه از دانشجو صلب می گردد.
  • ممکن است در برخی از موارد استثنایی ترک تحصیل دانشجو موجه باشد که در این صورت می بایست حداقل یک ماه پیش از اتمام همان نیمسال تحصیلی، دلایل آن را به دانشگاه اعلام نمایید که اگر ترک تحصیل او توسط واحد دانشگاهی مورد تایید واقع شود، آن نیمسال جزو مرخصی تحصیلی دانشجو محسوب خواهد شد.

هزینه انصراف از تحصیل دانشگاه آزاد 1402

در سال های گذشته دانشجویانی که قصد انصراف از تحصیل دانشگاه آزاد را داشتند می بایست شهریه کل دوره تحصیل را جهت انصراف پرداخت می کردند ولی اکنون هزینه انصراف از تحصیل دانشگاه آزاد تغییراتی کرده که در این قسمت به این موضوع خواهیم پرداخت.

در این جا لازم است به این نکته اشاره کنیم که چنانچه دانشجویی قصد انصراف از دانشگاه آزاد دارد و می خواهد در دانشگاه آزاد شهر دیگری ادامه تحصیل دهد، از پرداخت هزینه انصراف معاف خواهد بود. پس اگر داوطلبی واجد شرایط نقل و انتقالات و میهمانی دانشگاه آزاد باشد می تواند در زمان مربوطه نسبت به ثبت نام نقل و انتقالات دانشگاه آزاد اقدام کنند.

نحوه محاسبه هزینه انصراف از تحصیل دانشگاه آزاد
مقطع تحصیلی نحوه محاسبه هزینه انصراف از تحصیل
کاردانی، کارشناسی ناپیوسته، کارشناسی ارشد ناپیوسته (تعداد نیمسال های ثبت شده – 4) × (نصف شهریه ثابت)
کارشناسی پیوسته  (تعداد نیمسال های ثبت شده – 8) × (نصف شهریه ثابت)
دکترای حرفه ای (دامپزشکی) (تعداد نیمسال های ثبت شده – 12) × (نصف شهریه ثابت)
دکترای حرفه ای (گروه پزشکی) کل شهریه پایه نیمسال تحصیلی باقی مانده تا اتمام دوره
دکتری تخصصی (تعداد نیمسال های ثبت شده – 7) × (نصف شهریه ثابت)
دکتری تخصصی ورودی 94 به بعد (تعداد نیمسال های ثبت شده – 6) × (نصف شهریه ثابت)
دستیاری تخصصی کل شهریه تحصیلی باقی مانده تا اتمام دوره

چه کسانی ملزم به پرداخت هزینه انصراف از تحصیل ۱۴۰۲ هستند؟

  • در صورتی که تفاضل اعداد بالا صفر یا منفی شود، دانشجو موظف به پرداخت هزینه نمی باشد.
  • دانشجویانی که به علت موارد آموزشی یا انضباطی از دانشگاه اخراج شده اند، ملزم به پرداخت هزینه انصراف نیستند و همچنین شهریه پایه و متغیر ترمی که اخراج شده اند، برگردانده نخواهد شد.
  • دانشجویانی که ترم اول تحصیلی خود را مرخصی گرفته اند و در شروع ترم دوم درخواست انصراف از تحصیل داده اند، مشمول هزینه انصراف از تحصیل نیستند اما شهریه های پرداختی آنان بازگردانده نمی شود.
  • دانشجویانی که در رشته کارشناسی پیوسته مشغول به تحصیل هستند و درخواست انصراف از تحصیل را دارند یا دانشجویانی که متقاضی دریافت مدرک کاردانی در رشته تحصیلی خود می باشند، مشمول پرداخت هزینه مطابق ردیف دوم جدول بالا خواهند شد.

 

سوالات متداول

1- آیا برای شرکت در کنکور سراسری، نیاز است که داوطلب مشغول تحصیل در دانشگاه آزاد از دانشگاه محل تحصیل خود انصراف دهد؟

خیر، چنانچه داوطلبی مشغول تحصیل در دانشگاه آزاد است و قصد شرکت در کنکور سراسری را دارد نیازی نیست پیش از ثبت نام در کنکور سراسری، از دانشگاه محل تحصیل خود انصراف دهند.

2- داوطلبان تا چه مدت می توانند انصراف از دانشگاه آزاد 1402 خود را پس یگیرند؟

دانشجوی انصرافی می تواند حداکثر تا سه ماه انصراف خود را پس بگیرد در غیر این صورت واحد دانشگاهی می بایست حکم انصراف دانشجو را صادر و به وی ابلاغ نماید.

3- شرایط دانشجویان مشمول خدمت سربازی در انصراف از دانشگاه آزاد 1402 چیست؟

اگر دانشجو مشمول خدمت سربازی شود، دانشگاه یک ماه پس از صدور حکم، مراتب را به اداره نظام وظیفه اطلاع رسانی خواهد کرد.

سوالات خود را در بخش نظرات با ما در میان بگذارید…

مشاهده این خبر در سایت مرجع